mandag den 20. juni 2011

Spanske Specialiteter


Et fremragende mad-lexikon med information om alt fra mineralvand til vintöndeproduktion samt alt indenfor gastronomi. Anbefales

All-i-oli / hvidlög-i-olje, Crema Catalana, Txoko-spiseloger, Cider..

Her er et link til en död? side med opskrifter om spansk mad http://spanskmad.blogspot.com/

Hvorfor ikke holde en Queimada ? (ildfest)
Stammer fra Kelternes tid og blev brugt ved vintertid
"Ugler og tudser, källinger og trolde, onde dämoner og djävle, aander fra sletterne kolde, krager salamandre, heksemestre og troldomskunst.."

Queimada Galisisk Ildvand
1L orujo alternativt grappa
6 spsk sukker
skallen av en halv citron, uspröjtet

mix mindst 3 spsk sprut med  4 spsk sukker og citronen - derefter resten af sukkeret og saa resten af spruten - sät ild til. I bogen mener de at ilden kan slukkes med et grydelaag.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar